ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Γλυκερία Ψαρρά, PhD

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

   

H κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Δρ. Γλυκερία Ψαρρά είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κάτοχος ΜSc. με κατεύθυνση «Άσκηση και Διατροφή». Συνεχίζοντας  τις μεταπτυχιακές σπουδές της, το 2008 έγινε κάτοχος PhD. στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή, με εξειδίκευση την παιδική παχυσαρκία. Έχει λάβει διακρίσεις για την επιτυχή επίδοσή της σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο από το ΥΕN και το Ίδρυμα Χαροκόπου.
Στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσης έχει παρακολουθήσει τα Προγράμματα μαθημάτων «Προληπτική Ιατρική-Διατροφή και Δημόσια Υγεία» και «Συμβολή της Διατροφής στην Προαγωγή της Υγείας-Αξιολόγηση Διατροφικών Ερευνών» στο Τομέα Ιατρικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, το πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία του EΠΙΨΥ, αλλά και πολλά Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια.
Από το 2000 έως σήμερα, είναι Επιστημονική Συνεργάτης στο Εργαστήριο Κλινικής Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, συμμετέχοντας σε πολλά ερευνητικά προγράμματα. Από το 2006 έως σήμερα, έχει διδακτικό έργο σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά μαθήματα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Στην επιστημονική της δράση συγκαταλέγονται δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά και συμμετοχή με ερευνητικές ανακοινώσεις αλλά και διαλέξεις σε επιστημονικά συνέδρια. Στο συγγραφικό της έργο συγκαταλέγονται εκπαιδευτικά έντυπα και ενημερωτικοί οδηγοί, εκ των οποίων τo «Πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας: Είναι ευθύνη όλων μας» του Quality Net Foundation, έχει διακριθεί διεθνώς με το «Βραβείο Καινοτομίας 2008». Από το 2004 έως σήμερα, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ με σκοπό την προαγωγή της υγείας πραγματοποιεί διαλέξεις σε σχολεία και σχολές γονέων.
Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Διατροφής σε Πολυδύναμο Κέντρο Ρύθμισης Βάρους, ως Υπεύθυνη προγράμματος «Αγωγής Υγείας» στα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ, Επιστημονική Συνεργάτης στο Τμήμα Ανάπτυξης του Παίδων «Αγλαΐα-Κυριακού» και Επιστημονική Συνεργάτης στο κέντρο διατροφής FAMILYFit και στο πρότυπο πολυατρείο Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗ. Σήμερα είναι Clinical Coordinator και Lecturer στο Health Faculty, BSc (Hons) Dietetics, AKMI Metropolitan College. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων, της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης και της Εταιρείας Νόσου της Κοιλιοκάκης.


Για να δείτε το αναλυτικό βιογραφικό πατήστε εδώ.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Ελευθερίου Βενιζέλου, Καλλιθέα

Επικοινωνία

Θεαίτητος
  info @theaititos.com
  210 9549375