ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Κωνσταντίνος Δ. Tάμπαλης, PhD

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής - Επιδημιολόγος

   

O Κωνσταντίνος Δ. Tάμπαλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1964.  Αποφοίτησε το 1987 από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου στην «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» με κατεύθυνση τη «Διατροφή και Άσκηση» και στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ στην κατεύθυνση «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός». Το 2011 έλαβε τον Διδακτορικό του τίτλο από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1993, π. Διευθυντής σε σχολική μονάδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Επιστημονικός Συνεργάτης και Διδάσκων στο Τμήμα Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά και υπολογιστές. 

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η παιδική παχυσαρκία και οι παράγοντες που σχετίζονται με αυτή (π.χ. σωματική δραστηριότητα, φυσική κατάσταση, διατροφή, περιβάλλον, περιγεννετικοί παράγοντες), η άσκηση και η επίδρασή της στην υγεία, η φυσική κατάσταση και η σωματική δραστηριότητα των παιδιών, καθώς και η αξιοποίηση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην κατεύθυνση της διατήρησης και της βελτίωσης της υγείας των μαθητών. Σε συνεργασία με τον Καθηγητή Διαιτολογίας-Διατροφής κ. Συντώση Λάμπρο εισηγήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα «ΕΥΖΗΝ» και μετέχει στην Επιστημονική Ομάδα του προγράμματος. Είναι κριτής σε πολλά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και σε ομιλίες σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει βιβλία, πολλές δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή και Ελληνικά έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει με προφορικές και γραπτές ανακοινώσεις σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

 

Για να δείτε το αναλυτικό βιογραφικό πατήστε εδώ.
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Ελευθερίου Βενιζέλου, Καλλιθέα

Επικοινωνία

Θεαίτητος
  info @theaititos.com
  210 9549375